Sport

Hokej poprvé

Semifinále MS v hokeji se hrálo systémem každý s každým dvakrát. Před posledním šestým kolem vedla Česká republika s osmi body (tři výhry a dvakrát nerozhodně) před Finskem se šesti body (jedna výhra a čtyřikrát nerozhodně) a Slovenskem se čtyřmi body (jedna výhra a dvakrát nerozhodně). Poslední byla Kanada se čtyřmi prohrami. S kým hrála Česká republika v posledním kole?

Řešení Ukázat

image017

Hokej podruhé

Do skupiny se probojovala tato mužstva: Kanada, Německo, Lotyšsko, Česká republika, Švýcarsko a Spojené státy americké. Po ukončení bojů v této skupině mělo Německo se Spojenými státy stejný počet bodů, ale Spojené státy měly lepší brankový poměr, a proto byly před Německem v první polovině tabulky. Kanada se umístila hůře než Česká republika, ale lépe než Spojené státy. Švýcarsko nevyhrálo ani jeden zápas, a proto zůstalo jako jediné bez bodu. Jaké tedy bylo konečné pořadí družstev ve skupině?

Řešení Ukázat

image018ME ve fotbalu

V naší skupině mohla vypadat výsledná tabulka také takto:

mužstvo vítězství remízy porážky body skóre
Nizozemí 2 1 0 5 6:2
Francie 1 1 1 3 1:2
ČR 0 2 1 2 2:3
Dánsko 0 2 1 2 0:2

Určete jak dopadly jednotlivé zápasy. (Výhra 2, remíza 1, prohra 0 bodů).

Řešení Ukázat

Okresní přebor

V okresním přeboru skončila družstva tak, jak ukazuje tabulka.

mužstvo skóre body
Kotěhůlky 4:0 5
Lhota 2:1 4
Mokropsy 1:3 2
Nelahozeves 2:5 1

Určete jak dopadly jednotlivé zápasy. (Výhra 2, remíza 1, prohra 0 bodů).

Řešení Ukázat

Kvalifikace na MS

Ve skupině pro MS ve volejbalu utkala čtyři mužstva, každé hrálo s každým jednou. Skupinu vyhrálo Česko s celkovým poměrem setů 8:3, Ukrajina s poměrem 6:4 byla druhá, třetí Maďarsko dosáhlo poměru setů 4:6. Každý zápas se hrál vždy do okamžiku dosažení 3 vítězných setů některého družstva. Kdo ale vyhrál v utkání Česko-Slovinsko a s jakým poměrem setů?

Řešení Ukázat

Turnaj

Ve škole jsem si všiml nástěnky, na které byly výsledky třídního turnaje sekundánů ve čtyřech společenských hrách: v dámě, šachu, piškvorkách a dominu. Ve čtyřčlenné finálové skupině se za vítězství udělovaly 3 body, za druhé místo 2 body, za třetí 1 bod a poslední zůstal bez bodu. Součet bodů ze všech čtyř disciplín pak určil konečné pořadí, a to jednoznačně, neboť žádní dva hráči nezískali stejný počet bodů. Celkový vítěz finálového turnaje Marek nebyl první v žádné disciplině. Luděk vyhrál domino, a přesto byl o 1 bod poslední. Aleš byl v dominu lepší než Kuba a celkově obsadil druhé místo. Kuba vyhrál dámu a v piškvorkách byl lepší než Luděk. Jaké bylo pořadí sekundánů v šachu?

Řešení Ukázat

Šachový turnaj

Šachový turnaj skončil tak, jak ukazuje tabulka. Doplňte výsledky partií.

jméno vítězství remízy porážky body
Lipták 3 1 0 3,5
Vávra 2 1 1 2,5
Slepička 1 3 0 2,5
Konečný 0 2 2 1
Bouz 0 1 3 0,5

V šachu je za výhru bod, za remízu půl bodu.

Řešení Ukázat

Napsat komentář